Lasten Liikkeen tavoitteena on lisätä kaikkien lasten mahdollisuuksia osallistua laadukkaaseen liikunta- ja harrastustoimintaan. Talven aikana koulutetaan 750 ohjaajaa uudella Lasten Liike -koulutuksella!

 

Ohjatun liikunnan tavoitteena on antaa lapsille onnistumisen kokemuksia ja positiivisia elämyksiä. Parhaimmillaan se innostaa myös omaehtoiseen liikkumiseen sekä liikunnalliseen elämäntapaan. Tulevan talven aikana järjestetään 50 Lasten Liike -koulutusta ympäri Suomen. Koulutuksiin odotetaan ainakin  750 ohjaajaa.

Lasten Liikkeen tavoite on parantaa liikunnallisen harrastustoiminnan laatua Suomessa. Samalla halutaan nostaa liikunnallisen kerhotoiminnan arvostusta. Koulutetut ohjaajat osaavat huomioida erilaisten ryhmien tarpeet ja vastaavat niihin innostavalla tavalla. Näin lapset pysyvät mukana harrastuksessa, toteaa Suomen Olympiakomitean seurapalvelujohtaja Jaana Laurila.

Tietoa ja työkaluja harrastusryhmien ohjaamiseen

Kaikille avoimen liikuntaharrastusryhmän ohjaaminen edellyttää ohjaajalta erilaista taitoa kuin urheiluvalmennus. Ohjaajalla tulee olla erityinen taito saada moninainen ryhmänsä kerrasta toiseen mukaan tunnille, huomioida erilaiset oppijat ja osallistaa lapset toiminnan suunnitteluun ja toteutukseen.

Uudistetut Lasten Liike -koulutukset on suunniteltu vastaamaan erityisesti harrasteryhmien ohjaamiseen. Ohjaajat saavat koulutuksesta erinomaiset perustiedot ja runsaasti käytännön työkaluja kaikille avoimen ja innostavan liikunnallisen harrastustoiminnan suunnitteluun.

Lasten Liike -koulutukset on uudistettu siten, että aloitteleville ja kokeneille ohjaajille on omat koulutuspolut. Näin pystymme tarjoamaan paremmin kohderyhmää kiinnostavan ja kehittävän koulutuksen. Aloittelevien ohjaajien kanssa käydään paljon läpi ohjaamisen perusteita, kun taas kokeneempien kanssa hyödynnetään omia kokemuksia osana oppimista. Koulutukset ovat saaneet jo paljon positiivista palautetta, iloitsee lasten liikunnan ja urheilun asiantuntija Marko Viitanen Suomen Olympiakomiteasta.

Koulutuksia ympäri Suomen

Liikunnan aluejärjestöt toteuttavat useita sekä aloittelevien että kokeneiden ohjaajien koulutuksia syksyn aikana. Mukaan pääsee helposti eri puolilla Suomea.

Suomen Olympiakomitea yhteistyökumppaneineen tukee koulutusten toteuttamista ja osallistumismaksu onkin saatu hyvin edullisiksi. Yhden ohjaajan osallistumismaksu on enintään 15 euroa. Osa koulutuksista on voitu myös tarjota ilmaiseksi.

Osallistumismaksut on pyritty pitämään hyvin maltillisina, jotta mahdollisimman moni voi osallistua. Koulutusten hinnasta ei saa muodostua estettä harrastusohjaajien osaamisen lisäämiselle! Näin voidaan varmistaa lasten laadukas harrastaminen ja vetovoimaisuus tulevaisuudessa, Laurila kiteyttää Lasten Liikkeen tavoitteita ja kiittää samalla kaikkia yrityskumppaneita ja lahjoittajia. Heidän tukensa toiminnalle on hyvin tärkeä.

Lasten Liike -toimintaa vauhdittavat mm. Saarioinen, OMO ja Reima.

Tutustu tarkemmin Lasten Liike koulutuksiin. 

 

***

Lasten Liike on iloista liikkumista sopivan rennosti ja laadukkaasti järjestettynä. Ryhmät ovat kaikille avoimia liikunnallisia harrastusryhmiä, joihin kaikki ovat tervetulleita – likunnallisia erityistaitoja ei tarvita. Mukaan tavoitellaan erityisesti niitä lapsia, joilla ei vielä ole liikuntaharrastusta.