Reppu palvelee montaa tarkoitusta ja parhaassa tapauksessa innostaa lasta koulun käyntiin. Mutta mitä pakata lapsen koulureppuun? Kysyimme pääkaupunkiseudun opettajilta tärpit ensimmäisen kouluviikon avuksi.

PIDÄ REPPU KEVYENÄ – MUISTA SISÄTOSSUT

Ensimmäisenä koulupäivänä reppuun ei tarvitse pakata kuin välttämättömimmät. Uutta kouluvuotta varten hankittu penaali, kynät, kumi ja teroitin voivat olla mukana, juuri muuta ei reppuun tarvitse laittaa. Useimmissa kouluissa annetaan perusvälineet vuoden alkuun, joten ei huolta, jos reppu tuntuu todella kevyeltä!

Välttämättömimpiä tavaroita pakatessa muistele myös jätitkö sisäkengät kouluvuoden päätteeksi kouluun vai pitäisikö tossut ottaa kotoa. Sisäjalkineet lisäävät mukavuutta, jos syksyn sateet kastelevat ulkokengät. Liikuntatuntien alkaessa liikuntaan sopiva vaatetus ja kengät ovat lisäksi must. 

TODISTUS MUKAAN?

Kesäloma tyhjentää aivot, sanotaan. Pyysikö oma opettaja tuomaan kouluun jotain erityistä koulujen päätösjuhlassa? Joissain koulussa esimerkiksi edellisen vuoden todistus tulee olla huoltajan allekirjoituksella mukana syksyn ensimmäisenä koulupäivänä. Pakkaa todistus siis muovitaskuun ja reppuun.

VIESTINTÄKANAVAT SELVILLE

Heti kouluvuoden alkuun on hyvä tarkistaa koulun käytössä olevat viestintäkanavat. Ovatko Wilma-tunnukset selvillä? Mistä kirjautuminen tapahtuu? Mistä löytyy koulun ruokalista?

ENTÄPÄ KÄNNYKKÄ?

Kouluilla ja luokilla on omat käytännöt puhelinten käytöstä. Tarkista siis säännöt heti alkuun. Tavallinen käytäntö on, että lapsi saa pitää kännykän repussa koulupäivän ajan, mutta koulun järjestyssäännöt voivat kuitenkin kieltää matkapuhelinkäytön. Jossain kouluissa käytössä on myös kännykkäparkki, jossa puhelimet pysyvät koulupäivän ajan turvassa. Puhelimen sopivasta käytöstä on hyvä keskustella lapsen kanssa jo etukäteen. Miettikää yhdessä myös kulkeeko puhelimen laturi mukana koulun ja kodin välillä.

MUISTA KOTIAVAIN

Kotiavain unohtuu usein niin lapsilta kuin aikuisiltakin. Kotiavaimelle on hyvä sopia vakiopaikka, jossa se säilyy koulupäivän ajan ja on varmasti tallessa kotiin tullessa.

 

MUISTA NÄMÄ ASIAT ENSIMMÄISELLÄ KOULUVIIKOLLA

  1. Pakkaa reppuun välttämättömät tarvikkeet (kynät, kumit, todistus, kotiavain ja sisäkengät)
  2. Tarkista, että Wilma-tunnukset ja muut koulun viestintäkanavat ovat selvillä
  3. Tarkista koulun ja luokan ohjeet matkapuhelimen käytöstä, pakkaa kännykkä reppuun
  4. Nappaa reppu mukaan! ?