Mikä Lasten Liike

Lasten Liike on koko liikuntayhteisön, koulujen sekä yritysten yhteinen ponnistus alakouluikäisten liikuntakerhotoiminnan lisäämiseksi. Toimintaa koordinoi Suomen Olympiakomitea.

Iltapäivien liikuntakerhot tavoittavat vain joka kolmannen lapsen. Vastaavasti enemmistö lapsista liikkuu terveytensä ja kehityksensä kannalta liian vähän.

Tavoitteenamme on tuoda iltapäivien liikuntakerhot jokaisen lapsen ulottuville ja tehdä tylsästä iltapäivästä päivän paras hetki!

Iloa ja liikettä iltapäiviin!

Arvomme

Lasten Liike -kerhot ovat matalan kynnyksen liikuntakerhoja alakoululaisille. Toiminta on monipuolista, laadukasta ja edullista.

Kerhojen toiminnasta vastaavat paikallisten urheiluseurojen, yhdistysten ja muiden toimijoiden koulutetut liikuntakerho-ohjaajat. Suurin osa kerhoista on lapsille ilmaisia, joissakin kerhoissa peritään nimellinen maksu (esim. 2 eur kerta). Toiminnan edullisuudella pyrimme tuomaan liikuntakerhot jokaisen lapsen ulottuville.

Kerhoihin tavoitellaan erityisesti lapsia, joilla ei ole muuta liikuntaharrastusta.

TULE MUKAAN!

Ilman yrityskumppaneita ja lahjoittajia kerhoja ei synny.

Tukemalla Lasten Liikettä tuet paikallista liikuntakerhotoimintaa ja mahdollistat iloa ja liikettä lasten iltapäiviin!

Lahjoituksella kerätyt varat kohdistetaan Lasten Liike -kerhojen pyörittämiseen. Kerhot voivat hakea tukea Lasten Liikkeeltä tarpeensa mukaisesti koko lukuvuodeksi. Valitut tahot sitoutuvat toteuttamaan kerhoja Lasten Liikkeen arvojen mukaisesti. Näin toimien varmistumme siitä, että tuella on mahdollisimman suuri vaikuttavuus ja että toiminta on korkealaatuista.

Lue lisää lahjoituksesta

Lasten Liike -tukien maksusta ja varainhankinnasta vastaa Suomen Olympiakomitea.

MISTÄ TULEMME

Lasten Liike -toiminta pilotoitiin ensimmäisen kerran 2015-2016 viidellä paikkakunnalla. Hyvien kokemuksien ansiosta toiminta laajennettiin valtakunnalliseksi 2017-2018. Lukuvuonna 2018-2019 toimitaa järjestyi 260 kerhon voimin 90 eri paikkakunnalla ympäri suomen. 

Lasten Liike palkittiin  vuoden vastuullisuuskampanjana 2017. 

Tavoitteet on asetettu kolmevuotisiksi siten, että kerhojen määrä tuplaantuu joka vuosi. Lukuvuonna 2019-2020 tavoitteena on käynnistää huimat 400 kerhoa Lasten Liike -tuella. Rahallisen tuen lisäksi tuotamme entistä enemmän kaikille Suomen liikuntakerhoille ilmaisia kerhomateriaaleja – ja palveluja, joista lisää olympiakomitea.fi/lastenliike.

Tavoitteenamme on tehdä kerhotoiminta helpoksi kaikille!

”Lasten Liike on ollut meille aivan loistava!

4H:n ohjaajat ovat olleet innoissaan toiminnasta ja saamastaan liikunnallisesta koulutuksesta.” - 4H:n kehityspäällikkö Virpi Skippari

”Lasten Liike on loistava esimerkki kampanjasta, jossa yritykset tuovat hyvää yhteiskuntaan, joka kasvattaa terveempää sukupolvea. ” - Suomen Sponsorointi- ja Tapahtumamarkkinointi ry:n raati

”Loistavaa on se, että myös kauempana asuva koulukuljetuslapsi voi nähdä kavereita koulupäivien jälkeen, eikä tarvitse olla yksin niin paljoa.”

- Lasten Liike kerholaisen vanhempi

”Jos en liiku kunnolla, niin mä en opi kauheesti, ja mä en sitten ikinä jaksa liikkua…”

- Lasten Liike kerholainen

LAHJOITA LIIKUNTAA

Voit lahjoittaa tunteja liikuntaa lapselle tai kerhon koko ryhmällä lukuvuodeksi.

 

                                Lasten Liike