Lukuvuoden 2018-2019 Lasten Liike -tukihaku on nyt auki. Lue alta vastaukset tärkeimpiin kysymyksiin ja hae mukaan toimintaan 31.3.2018 mennessä!

Kuka voi hakea mukaan?

– Paikalliset urheiluseurat ja muut yhdistykset. Mukana hakemuksessa voi olla myös muita tahoja, esim. koulu tai yritys. Koska tavoitteena on synnyttää monipuolisia kerhoja, etusijalla tukien myöntämisessä ovat seurojen ja muiden tahojen yhteistyössä jätetyt hakemukset. Vastuullisella hakijalla tulee olla y-tunnus ja merkintä ennakkoperintärekisterissä jo tuen hakuvaiheessa.

Lue tarkemmat hakijakriteerit täältä.

Mihin hakijat sitoutuvat?

– Lasten Liikkeen ideana on toteuttaa monipuolista liikuntakerhotoimintaa turvallisessa kouluympäristössä. Hakijat sitoutuvat toteuttamaan kerhoja koko lukuvuoden, suosituksena 1-2 kertaa viikossa, kymmenen viikon ajan per lukukausi. Jos hakemus hyväksytään, Lasten Liike -kerhotoimijat sitoutuvat tarkempiin Lasten Liike- sopimusehtoihin.

Milloin päätökset tuensaajista annetaan?

– Päätökset tuensaajista tekevät liikunnan aluejärjestöt huhtikuussa 2018. Sopimuksen hyväksyttyjen tahojen kanssa pyritään solmimaan toukokuussa 2018.

Mitä tulee ottaa huomioon ennen hakemuksen lähettämistä?

– Ennen hakemuksen lähettämistä hakijan tulee tutustua paikalliseen kerhotoimintaan ja selvittää potentiaaliset yhteistyökumppanit (mm. muut yhdistykset, koulut, ohjaajat). Hakemuksessa tulee kuvailla suunniteltu toiminta ja eri tahojen roolit. Hakijan check-list-sivulta löydät yksityiskohtaiset ohjeet.

Kuinka paljon tukea voi saada?

– Rahallista tukea voi saada 500 eur – 2000 eur/alkava kerho/lukuvuosi. Tuen voi käyttää kerho-ohjaajakuluihin, liikuntavälineisiin tai muihin mahdollisiin kerhon käynnistymistä edistäviin kuluihin. Maksimituki myönnetään ainoastaan erikoistapauksissa, kuten esimerkiksi suurille kerhoryhmille toisen ohjaajan palkkaamiseen. Hakemuksessa tulee perustella lyhyesti tuen jakautuminen eri kuluihin.

Jos emme saa tukea, mitä voimme tehdä?

– Jos jäätte ilman Lasten Liike -tukea, julkaisemme kerhojen käynnistämistä helpottavia materiaaleja ladattavaksi. Löydät materiaalien joukosta mm. rahoitusoppaan, jonka avulla voitte hakea muuta kerhotukea.

Mistä saamme lisätietoja ja löydämme hakemukseen?

Lasten Liike haun aikataulusta, toiminnan arvoista ja reunaehdoista ja hakukriteereistä löytyvät tarkat lisätiedot Olympiakomitean nettisivuilta.

Hakemuksen pääsee täyttämään täällä: https://lastenliikehaku.olympiakomitea.fi/