Lasten Liike on liikuntayhteisön, koulujen ja yritysten yhteinen ponnistus alakouluikäisten lasten liikunnan ja kerhotoiminnan lisäämiseksi. Tällä hetkellä yli 70% alakouluikäisistä jää koulupäivän yhteydessä järjestettävän liikunnallisen kerhotoiminnan ulkopuolelle.

Lasten Liike on tarjonnut syksystä 2017 alkaen liikunnallisia iltapäiväkerhoja 50 paikkakunnalla. Pohjoisin Lasten Liike kerho sijaitsee Nuorgamissa, eteläisin Sipoossa. Kerhotoimintaa on ollut yli 135 koululla 150 ohjaajan vetämänä. Samat kerhot jatkavat kevätlukukaudella.

Lasten Liike kerhojen tulokset ovat olleet hyviä ja toiminta kerännyt kiitosta. Lapsilta kerätyssä kerhopalauteessa 98% kerholaisista arvioi viihtyvänsä kerhotoiminnassa hyvin. Kerho-ohjaajista 88% arvioi onnistuneensa ohjauksessa hyvin.

Toiminnan järjestämisessä on ollut mukana 110 eri urheiluseuraa ja lähes 40 muuta yhdistystä. Seurat edustavat yli 20 eri urheilulajia. Yhdistyksistä toimintaa järjestävät muun muassa vanhempainyhdistykset ja 4H-paikallisyhdistykset.

4H: ”Lasten Liike on tuonut meille substanssiosaamista”

4H ry:n kymmenen paikallisyhdistystä on toteuttanut Lasten Liike kerhoja.

– Lasten Liike on ollut meille aivan loistava! 4H-yhdistysten toimihenkilöt ja ohjaajat ovat saaneet substanssiosaamista verkostoituessaan paikallisten toimijoiden, kuten urheiluseurojen kanssa. Ohjaajamme ovat olleet innoissaan toiminnasta ja saamastaan liikunnallisesta koulutuksesta, kertoo 4H:n kehityspäällikkö Virpi Skippari.

”Lasten Liike on ollut meille aivan loistava!”

                                                 – Virpi Skippari, kehityspäällikkö, 4H

Yrityskumppanit ja sidosryhmät tyytyväisiä – toiminta laajenee

Kerhot ovat saaneet toimintaansa taloudellista tukea, joka on ohjattu pääsääntöisesti ohjaajien korvauksiin sekä liikuntavälineisiin. Tuen ovat mahdollistaneet Lasten Liikkeen yrityskumppanit Fazer, HK, UPM, OMO ja Reima. Olympiakomitea ja 15 liikunnan aluejärjestöä ovat koordinoineet hanketta hyvässä yhteistyössä.

– Olen iloinen, että yrityskumppanimme ja muut sidosryhmämme ovat olleet tyytyväisiä ja jatkavat mukana ensi lukuvuoteen, kertoo Lasten Liikkeen projektipäällikkö Carita Riutta.

– Olemme iloisia, että olemme onnistuneet tukemaan jo olemassa olevia paikallisia toimijoita ja kanavoimaan heille laatua ja varoja toimintaa, jatkaa Riutta.

Ensi vuonna Lasten Liike lisää yhä useamman lapsen liikuntaa.

– Ykköstavoite keväälle on tietenkin se, että käynnistynyt hyvä toiminta jatkuu. Tavoitteenamme on tuplata kerhojen määrä joka lukuvuosi. Ensi syksyksi tähtäämme 250 Lasten Liike tukea saavaan kerhoon, kertoo Riutta.

Lasten Liike helpottamaan kaikkien kerhotoimijoiden arkea

– Vuoden 2018 aikana tulemme avaamaan iltapäiväkerhojen käynnistämistä helpottavat Lasten Liike materiaali ja palvelut kaikkien kerhotoimijoiden avuksi veloituksetta, kertoo Olympiakomitean lasten liikunnan asiantuntija Maria Ulvinen.

– Teemme kovasti töitä myös se eteen, että mahdollisimman moni kerhotoimija hyödyntäisi materiaaleja ja ottaisi käyttöön kerhojen hallinnointia avustavan digitaalisen kerhotyökalun, Ulvinen täydentää.

Lasten Liike -tuen haku avautuu lukuvuodeksi 2018-2019 maaliskuun alussa. Kerhojen käynnistymistä avustavat materiaalit ja palvelut tulevat kaikkien kerhotoimijoiden vapaaseen käyttöön 2018 aikana. Seuraa siis viestintää www.lastenliikeiltapaiva.fi –sivustolla.

 

Lisätietoja:

Carita Riutta, projektipäällikkö Lasten Liike

045 267 1985

carita.riutta@olympiakomitea.fi

 

Lasten Liike iltapäivä

Lasten Liike iltapäivä on liikuntayhteisön, koulujen ja yritysten yhteinen ponnistus alakouluikäisten lasten liikunnan ja kerhotoiminnan lisäämiseksi. Yli 70% alakouluikäisistä jää koulupäivän yhteydessä järjestettävän liikunnallisen kerhotoiminnan ulkopuolelle, suurin osa haluaisi kuitenkin mukaan. Lasten Liike iltapäivä mahdollistaa liikunnallisia iltapäiväkerhoja 50 paikkakunnalla ympäri Suomen. Kerhoihin ilmoittautuminen ja lisätiedot ovat saatavilla: www.lastenliikeiltapaiva.fi – sivustolla.