Lasten Liike iltapäivien liikuntakerhot käynnistyvät koulujen alun myötä elo-syyskuussa 2017 57 paikkakunnalla ympäri Suomen. Koululaisten lomaillessa monia perheitä askarruttaa mitä kivaa ja uutta liikunnallista tekemistä voisi tehdä yhdessä koko perheen voimin. Listasimme viisi liikunnallista kesälomavinkkiä, joita kannattaa kokeilla oli loma sitten pitkä tai lyhyt!

VIISI LIIKUNNALLISTA KESÄLOMAVINKKIÄ:

1) Retki kansallis- tai lähipuistoon

Tottahan se on; Suomen luonto on parhaimmillaan kesällä! Suomessa sijaitsee yhteensä 40 mahtavaa kansallispuistoa ja tuhansia eri luontoretkeilykohteita. Pakatkaa siis retkeilyvaatteet ja eväät mukaan ja suunnatkaa koko perheellä kohti kansallismaisemaa! Lähimmät kansallispuistot ja päivitetyn tiedon kansallispuistojen ja retkikohteiden mahdollisuuksista löydät mm. Metsähallituksen luontoon.fi -sivustolta.

Jos kansallispuistot ovat liian kaukana, lähimetsistä ja leikkipuistoista löytyy varmasti myös hyviä ja uusia retkikohteita! Aina ei tarvitse valita sitä tutuinta puistoa.

 

2) Pyöräretki maauimalaan tai uimarannalle

Jokaisesta Suomen kunnasta ja niemennotkossa löytyy uimapaikka! Ei muuta kun uikkarit, pyyhe ja eväät mukaan pyöräretkelle lähimpään maauimalaan tai uimarannalle. Sateen sattuessa muista myös tarkistaa onko paikallinen uimahalli auki. Useimmiten myös jätskikioski saattaa osua pyöräretken varrelle…

 

3) Uusia leikkejä koti- tai mökkipihalla

Miltä kuulostaisi majan rakennus mökillä tai pyykkipoikahippa kotipihalla? Entäpä saippuakuplajuoksu yhdessä kavereiden kanssa? Lasten Liike iltapäivien menossa mukana oleva Omo julkaisi kahdeksan parasta lomaleikkivinkkiä nettisivuillaan. Lue lomaleikkivinkit kokonaisuudessaan täältä ja valitkaa teidän perheen oma hittileikki kesäksi 2017!

Lue Omon lomaleikkivinkit omo.fi-sivuilta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4) Koko perhe seikkailulle seikkailu- tai sisäleikkipuistoon

Perinteisten huvipuistojen rinnalle on syntynyt viime vuosina useita seikkailu- sekä sisäliikuntapuistoja. Näissä puistoissa pääsee testaamaan mm. kiipeilyä, trampoliinihyppyjä, erilaisia pelejä ja muita uusia lajeja turvallisissa ja valvotuissa olosuhteissa. Myös aikuiset löytävät puistoissa tekemistä aivan varmasti.

 

5) Uusi lajikokeilu kesäleirillä

Liikunnallisia kesäleirejä löytyy niin kuntien, urheiluseurojen kun muidenkin organisaatioiden järjestäminä. Tutki mitä kesä- ja päiväleiritoimintaa kotipaikkakuntasi toimijat tarjoavat. Tutustu myös sinulle vieraiden urheiluseurojen ja järjestöjen toimintaan.

Huomaathan, että kesäleirejä on tarjolla myös loppukesäksi ennen koulujen alkua. Löytyisikö lähialueelta koko perheen leiriä?

 

Ei muuta kuin kokeilemaan!

Iloa ja liikettä kesälomaan!