Suomessa tehdään ansiokasta työtä lasten liikunnallisen kerhotoiminnan parissa. Vaikka kerhojen määrä on lisääntynyt, edelleen kaksikolmasosaa alakoululaisista on koulupäivän yhteydessä järjestettävän liikunnallisen iltapäiväkerhotoiminnan ulkopuolella. Lasten Liike Iltapäivä on liikuntayhteisön, seurojen, koulujen ja yritysten yhteinen ponnistus alakouluikäisten lasten liikunnallisten iltapäiväkerhojen lisäämiseksi.

Tavoitteeseen pyritään tukemalla olemassa olevaa toimintaa ja luomalla mahdollisuuksia uusien kerhojen käynnistymiseen. Toiminta on osallistujille ilmaista tai hyvin edullista ja monilajista matalan kynnyksen liikuntaa, joka kehittää liikunnan perustaitoja monipuolisesti.

– Haluamme omalta osaltamme tehdä parhaamme sen eteen, että jokainen lapsi ja nuori löytäisi itselleen mieluisan harrastuksen. Useat eri alat kuten taide ja kulttuuri tekevät myös hienoa työtä. Toimijoiden monialaisella yhteistyöllä tavoitteeseen on mahdollista päästä ja monipuolistaa lasten ja nuorten harrastustarjontaa ympäri maata, toteaa Olympiakomitean lisää liikettä yksikön johtaja Pekka Nikulainen.

Yritykset mahdollistavat toiminnan

Yritysten tuki Lasten liike iltapäivässä kohdistuu ruohonjuuritason toimintaan esim. ohjaajapalkkioihin, varusteisiin ja tilakustannuksiin. Nyt mukaan lähteneet HK ja UPM täydentävät syksyllä käynnistyvää valtakunnallista kerhotoimintaa. Toiminnan tukemiseen ovat aikaisemmin jo sitoutuneet Fazer, Reima ja Omo.

– Olemme erittäin kiitollisia Lasten liikkeen uusille kumppaneille HK:lle ja UPM:lle heidän merkittävästä panoksestaan koko Suomen kannalta tärkeän asian kuntoon laittamisessa. Ilman yritysten tukea toiminta ei olisi mahdollista, jatkaa Nikulainen.

– Tämän hienon hankkeen pääkumppanuus on HK:n lahja 100-vuotiaalle Suomelle. Kumppanuus ilmentää hyvin sitä, että haluamme olla mukana parantamassa suomalaisten arkea nyt ja tulevaisuudessa. Lähdemme innolla mahdollistamaan liikunnallista iltapäivää lapsille ja toivottavasti hanke laajenee avullamme osaksi lasten jatkuvaa iltapäivätoimintaa, sanoo markkinointipäällikkö Kim Lindholm HKScanista.

– Haluamme olla mukana kumppanuuksissa, joilla on suuri vaikutus perheiden hyvinvointiin ja paikkakuntien elinvoimaisuuteen. Liikunnan lisäämisellä on useita suotuisia vaikutuksia ja tutkimusten mukaan se esimerkiksi edistää oppimista. Hienoa on myös se, että Lasten Liikkeen tuella järjestetty iltapäivätoiminta helpottaa perheiden arjen hallintaa, sanoo UPM:n sidosryhmäsuhdejohtaja Pirkko Harrela.

Suomen Urheiluliiton yhteistyö Nestlén kanssa täydentää liikunnallista kerhotoimintaa

Nestlé Healthy Kids -ohjelma kannustaa koululaisia liikkumaan yleisurheilun kautta ja antaa heille samalla tietoa terveellisestä ruokavaliosta. Ohjelma toimii jo neljättä vuotta ja tämän vuoden aikana 20 eri paikkakunnalla.

-On hienoa olla mukana mahdollistamassa yhteistä tavoitetta Suomalaisessa yhteiskunnassa. Liikunnalla on monia myönteisiä terveysvaikutuksia. Lapsista kaksi kolmasosaa liikkuu kuitenkin liian vähän. Olemme iloisia siitä, että Nestlé Healthy Kids –iltapäiväkerhoissa liikkuu vuosittain tuhat suomalaista lasta eri puolilla maata, sanoo Suomen Nestlén toimitusjohtaja Jonas Holfve.

Lisätietoja Lasten Liike iltapäivätoiminnasta löydät osoitteesta:

www.olympiakomitea.fi/lastenliikeiltapaiva

Nestlé Healthy Kids toiminnasta

http://www.yleisurheilu.fi/lapset-ja-nuoret/koulu/iltapaivakerho-koulussa