Liikuttaako leikki? No, liikuttaa!

 

Aurinko on jälleen noussut pilkistelemään taivaanrannan takaa ja maailmamme avautuu. Kuljemme reippaasti kohti koronan jälkeistä aikaa. Moni asia on kuitenkin muuttunut ja vaatii huomiota. Arkiliikuntamme on pelottavissa määrin vähentynyt. Yhä useampi on yksinäinen. Monet ovat lopettaneet harrastuksensa. Kysymys kuuluukin: Liikuttaako?

Suomen Olympiakomitean laskelmien mukaan todella suuri joukko liikunnan harrastajista on lopettanut harrastuksensa koronavuosien aikana. Myös mm. Valtion liikuntaneuvoston julkaisussa kuvataan, että koronarajoitukset vaikuttivat rajusti lasten ja nuorten liikuntaan. Paitsi että harrastukset olivat täysin tauolla, myös koulujen etäopetus vähensi oppilaiden arkiliikkumista dramaattisesti.

Liikunnan uudelleen aloittaminen saattaa tuntua pitkän tauon jälkeen vaativalta niin aikuisista kuin lapsista. Onneksi liikkua voi monin tavoin!

Yksi iloinen ja erityisesti lapsia liikuttava asia on leikki. Vaikka lapsi ja nuori ei olisi innokas liikkuja, hän useimmiten innostuu leikistä, sillä hyvä leikki imaisee mukaansa. Parhaimmillaan leikissä saavutetaan flow-tila, jossa ajan kulku unohtuu ja leikin riemu korostuu. Leikkiin piilotetun liikkumisen ja touhuamisen avulla lasten päivät aktivoituvat. Kyseessä ei tarvitse olla mikään hikiliikuntaleikki. Tärkeintä on, että leikki liikuttaa!

Leikin ilosanomaa tehdään jälleen näkyväksi leikkiviikolla, joka alkaa 18.4. Lasten Liike on – totta kai – mukana lisäämässä iloa ja liikettä. Olethan sinäkin?

Leikkisin terveisin,
Lasten Liike -tiimi

 

PSSST! Mikäli kaipaat uusia tuulia liikuntaleikkeihin, tsekkaa kevään Lasten Liike -koulutukset ja osallistu.