Yritysmaratonviesti sai liikkeelle satoja yrityksiä ja keräsi 50 000 euroa lasten liikunnallisille iltapäiväkerhoille.

Jo perinteeksi muodostunut Yritysmaratonviesti juoksutti suomalaisia yrityksiä tärkeän asian puolesta ympäri Töölönlahtea Helsingissä perjantaina. Mukana iloisessa hyväntekeväisyystapahtumassa oli noin neljätuhatta juoksijaa yli kolmestasadasta yrityksestä.

Yritysmaratonviestissä kerätään varoja Lasten Liikkeelle, joka mahdollistaa iltapäivien liikuntakerhoja ympäri Suomen. Juoksutapahtuman 50 000 euron lahjoituksella voidaan tarjota liikuntakerhotoimintaa noin 1500 lapselle.

Maria Ulvinen Lasten Liikettä koordinoivasta Suomen Olympiakomiteasta kertoo, että hankkeen tavoitteena on tehdä iltapäivästä lapsen päivän paras hetki ja auttaa lapsia löytämään oma tapansa liikkua.

– Liikkumattomuus on iso ongelma, ja on upeaa nähdä kuinka suomalaiset yritykset ovat ottaneet tärkeän asian omakseen. Tällä iloisella liikuntatempauksella mahdollistetaan sata uutta kerhoa eli 1500 lasta pääsee liikkumaan lisää.

 

Vastuullisuus kiinnostaa – Lappset lahjoitti 7 000 euroa!

Vastuullisesta toiminnasta ja yhteiskunnallisesti tärkeiden asioiden tukemisesta on tullut yhä tärkeämpi osa yritysten toimintaa. Yritysvastuu 2018 -tutkimuksen mukaan suurista suomalaisyrityksistä 88 prosenttia näkee vastuullisuuden hyödyt panostuksia suurempina.

Vastuullisuus ei ole päälle liimattuja hyväntekeväisyyshankkeita tai kauniita sanoja, vaan konkreettisia tekoja ja sitoutumista yritykselle tärkeisiin asioihin. Urheilu- ja leikkipuistovälineitä valmistavalle Lappsetille lasten liikkumattomuuden vähentäminen ja liikunnallisuuden edistäminen on ilmiselvä kohde.

– Kiitos talkoisiin osallistuneiden asiakkaidemme, Lappsetilla on ilo olla mukana tuomassa hyvää yhteiskuntaan tukemalla lasten harrastetoimintaa, kertoo Elina Alander Lappsetilta.

Lappset lahjoitti 7 000 euroa Lasten Liike -toiminnalle. Lahjoituksella mahdollistetaan liikuntakerho yli kahdellesadalle lapselle!

Olympiakomitean Ulvinen kertoo, että tällä hetkellä joka kolmas suomalainen lapsi osallistuu liikunnallisiin iltapäiväkerhoihin, mutta yli 70 prosenttia lapsista haluaisi mukaan toiminnan piiriin.

– Tänä syksynä tavoitteena on avata 400 uutta iltapäiväkerhoa, jotta lapsilla olisi mielekästä tekemistä koulupäivien jälkeen. Yritysmaratonviestin tuotto sekä yritysten lahjoitusten apu on merkittävässä roolissa, jotta saamme tuotua kerhot yhä useamman saataville ja lapset liikkeelle!