Reilun 1400 asukkaan Enonkoskella Lasten Liike -liikuntakerhot pyörivät mallikkaasti kunnan ja seuran ”ihanien” ysiluokkalaisten ohjaajien yhteistyönä. Kerhoon tulemisen kynnys on niin matala, että sitä ei tunneta ollenkaan.

Enonkosken kunta ja urheiluseura Karvilan Kivekkäät (KarKi) toteuttavat Lasten Liike kerhot yhteistyönä. Kahdessa Lasten Liike -kerhossa käy noin kolmisenkymmentä lasta. Kerhopaikkana on Enonkosken Liikuntatalo lähiympäristöineen. Kunta on antanut tilat kerhoille maksutta käyttöön.

Toimintaa koordinoi seuran sihteeri Sanna Ratia. Hänen aisaparina toimii kunnan liikunnanohjaaja/nuorisotyöntekijä Jonna Immonen, joka antaa käytännön tukea ja vinkkejä nuorille kerhonvetäjille Linda Mustoselle ja Charlotta Sopaselle.

Yhteistyössä myö kaikki tehhään täällä Enonkoskella, kuvailee Ratia paikallista toimintaa.

 

Lasten Liike tarjoaa monenlaista tukea kerhojen järjestämiseen

Enonkoskella Lasten Liike -tunnusta ja -palveluja hyödynnetään monin tavoin.

– Ilmoittautuminen kerhoihin hoituu suoraan seuran nettisivulta digitaalisen Suomisport-kerhotyökalun kautta. Myös palautteen kerääminen ja viestintä vanhempien kanssa on kätevää sähköisen järjestelmän kautta.

Liikuntakerhojen ohjaajat, Linda ja Lotta, ovat käyneet Lasten Liike -kerhoille tarjotun ilmaisen koulutuksen. He osallistuivat EsLin järjestämään Lasten liikunnan ohjaajakoulutukseen Tanhuvaaran urheiluopistolla.

Myös Lasten Liike -tunnus on näkyvillä seuran netitisivuilla. Se viestii lukijoille koulutetuista ohjaajista.

 

Lasten Liike – tapa toteuttaa kuntastrategiaa

Enonkosken kuntastrategia kuuluu: ”Liikuttavan Onnellinen Enonkoski”. Ratia kokee helposti saavutettavien liikuntakerhojen edistävän onnellisuutta erinomaisesti.

– Sillä aikaa, kun lapsilla on mielekästä kerholiikuntaa, vanhemmat voivat käydä vaikkapa liikuntatalon kuntosalilla tai sen lähistöllä omalla hiihtolenkillä.

Liikuntakerhot tarjoavat Ratian mukaan lapsille myös paikan, jossa he pääsevät kokemaan ja näkemään paljon erilaisia liikkumisen malleja.

 

Tule mukaan lasten liikkeeseen – hyödynnä Lasten Liike -kerhon edut:

Lasten Liike tarjoaa laadukkaan matalan kynnyksen kerhotoiminnan järjestäjälle maksutta mm. digitaalisen Suomisport-kerhotyökalun, materiaalipankin, kerholaisten vakuutukset, lasten liikunnan ohjaajakoulutuksen sekä laajan yhteistyöverkoston. Lasten Liike >