Suomen Olympiakomitea ja Elenia ovat yhdessä vauhdittaneet lapsia liikkeelle. Syyslukukauden aikana järjestetyissä Lasten Liike -ryhmissä kertyi yhteensä 1800 liikuttua tuntia. Toiminta jatkuu myös keväällä ja uudet tulijat ovat tervetulleita ryhmiin mukaan.

Lasten toiveita kuunnellen

Lasten Liike -ryhmien harrastukset tarjoavat lapsille iloa ja liikettä erityisesti iltapäiviin – niihin hetkiin, jolloin lapset viettäisivät aikaa muuten yksin. Iltapäiväkerhoissa ja harrastusryhmissä he pääsevät kokeilemaan yhdessä sellaisia lajeja, pelejä ja liikuntamuotoja, joita ovat itse toivoneet.

– Tänä syksynä lapset ovat päässeet kokeilemaan ja tutustumaan todella moniin hauskoihin liikuntaharrastuksiin. Yhdessä on harjoiteltu niin joukkue- kuin yksilölajejakin. Mukana on ollut monenlaisia harrastuksia aina pallopeleistä parkouriin. Hienointa on, että lajit on valittu lasten toivelistoilta ja heitä on kuultu sekä toiminnan suunnittelussa että toteutuksessa, Marianna Tarhala Suomen Olympiakomiteasta iloitsee.

Tule sellaisena kuin olet

Lasten Liikkeessä tärkeintä on se, että kaikki voivat osallistua juuri sellaisina kuin he ovat – liikunnallisia erityistaitoja ei tarvita. Ryhmät sopivatkin hyvin myös ensikertaa liikuntaharrastuksen aloittaville.

– Lasten Liike -ryhmät ovat paikkoja, joissa harjoitellaan ja opitaan yhdessä uutta. Liikuntaryhmään osallistumisessa ei kuitenkaan ole kyse vain liikuntataitojen, -tekniikoiden ja -taktiikoiden oppimisesta vaan myös kaverisuhteilla, muiden huomioonottamisella ja ilmapiirillä on tärkeä osansa, Tarhala kuvailee.

Kaikille avoimessa toiminnassa ohjaajan on osattava tunnistaa jokaisen lapsen vahvuudet sekä kunnioittaa ja arvostaa niitä. Hyvä ohjaaja luo kaikille lapsille tilaisuuksia onnistua. Hän varmistaa myös, että ryhmässä jokaisella on hyvä ja turvallinen olla,

Lasten Liike ryhmät jatkuvat myös keväällä

Elenian ja Olympiakomitean yhteiset ryhmät jatkavat myös keväällä Lapualla, Hämeenlinnassa ja Heinolassa. Tavoite on kerryttää lukuisia iloisia liikuntahetkiä ja innostaa yhä useampia lapsia liikkumaan.
Ryhmien aikatauluihin voi tutustua täällä.

Iloa ja liikettä myös tulevan vuoden iltapäiviin!