Unelmien liikuntapäivänä sytytetään kipinä liikuntaan! Se on päivä, jolloin kokeillaan uusia tapoja liikkua ja löydetään niistä itselle mieluisimmat. Valtakunnallista unelmien liikuntapäivää vietetään joka vuosi 10.5. ja parhaimmillaan liikkuminen jatkuu yhtä ihanasti seuraavat 364 päivää.

 

Anna lahjaksi liikettä

Tämän vuoden Unelmien liikuntapäivän teema on ”anna lahjaksi liikettä”. Lahjan voi antaa itselle tai muille – tai molemmille. Lahjan voi antaa myös Unelmien liikuntapäivän jälkeen – suunnittele ja sovi lahjasi tänään ja toteuta se vaikkapa huomenna tai viikonloppuna.

Liikkuminen edistää niin fyysistä kuin psyykkistä hyvinvointia, mutta se on myös paljon muuta. Liikunta tarjoaa meille mukavan tavan nauttia ystävien seurasta tai hetkisen omaa aikaa. Anna siis omaa aikaasi muille ja lisää hyvinvointia ympärilläsi.

Olethan mukana!

 

Miten voin liikkua?

Unelmien liikuntapäivänä kaikki liikkuminen on sallittua, käyt sitten kävelyllä metsässä, perheen kanssa leikkipuistossa tai kavereiden kanssa kuntoportaissa.

Mikäli olet jo löytänyt oman mieluisan liikkumistapasi, hienoa! Pidä siitä kiinni. Jos taas kaipaat jotain uutta, nyt on aika tutustua uusiin liikkumisen muotoihin ja kokeilla niitä. Oman jutun voi löytää vain rohkeasti kokeilemalla.

Uteliaille löytyy paljon tarjontaa Unelmien liikuntapäivänä Olympiakomitean karttapalvelusta tai somesta hasthagilla #unelmienliikuntapaiva. Tarjolla on vaikka mitä!

Muista jakaa myös oma tapahtumasi ja liikkumisen ilosi somessa hashtagilla #unelmienliikuntapäivä.

 

Lasten unelmista totta

Monen lapsen unelma on harrastaa liikuntaa. Liian moni lapsi on kuitenkin ilman harrastusta. Samaan aikaan liikkumattomuus ja syrjäytyminen ovat aikamme isoja ongelmia.

Lasten Liike tukee lahjoitusvaroin liikunnallista harrastustoimintaa. Lahjoitukset kohdennetaan paikallisille yhdistyksille lasten harrastustoiminnan tukemiseen.

Tule mukaan ja lahjoita iloa ja liikettä ensi syksyksi!

**

Unelmien liikuntapäivä on vuosittain 10.5. järjestettävä kaikenlaisen liikkumisen kokeilu- ja pop-up päivä. Päivän tavoitteena on innostaa ihmisiä liikkumaan ja löytämään uusia tapoja liikkua. Unelmien liikuntapäivää koordinoi ja tapahtumasivustoa ylläpitää Suomen Olympiakomitea. Sitä ovat edistämässä lukuisat liikunta-, urheilu- ja terveysorganisaatiot sekä kunnat.

www.unelmienliikuntapaiva.fi